MÁSTER OFICIAL EN ANTROPOLOGÍA: RECERCA AVANÇADA I INTERVENCIÓ SOCIAL (UAB)

Master_Antropología_1617_UAB_

Benvolgudes i benvolguts col·legues:

Tenim el plaer d’adreçar-nos a vosaltres per oferir-vos informació sobre el Màster Oficial en Antropologia: Recerca avançada i intervenció social del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Us agrairem igualment que en feu la màxima difusió entre professorat, estudiants i professionals que hi puguin estar interessats.

El Màster d’Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social (duració de 1 any; 60 crèdits ECTS) té com a objectiu la formació per a la recerca etnogràfica i la intervenció en contextos de relacions interculturals mitjançant:

  • La programació de dos mòduls comuns, de 15 i 12 crèdits ECTS respectivament, que haurà de cursar tothom que segueixi el Màster: (a) Perspectives de recerca i intervenció socioantropològiques i (b) Seminari d’investigació. Aquests mòduls tenen com l’objectiu proporcionar una formació solida en els temes i debats centrals en l’antropologia social així com en totes les fases de la recerca antropològica (disseny, documentació, treball de camp, anàlisis del material i la presentació i l’escriptura dels resultats).
  • La especialització en una de les tres especialitats de 21 crèdits ECTS programades:
    • E1: Investigació etnogràfica i transcultural (Especialitat de recerca): Aquesta especialitat proporciona una formació avançada en la recerca antropològica i l’etnografia. Les assignatures profunditzen, entre altres, en els procediments de comparació transcultural, les histories de vida, la antropologia audiovisual i el us de la fotografia en la antropologia. Se il·lustren en diversos àrees com el parentesc, el medi ambient, i la pobresa urbana.
    • E2: Espais i relacions transnacionals (Especialitat de recerca): Aquesta especialització capacita als estudiants per comprendre i analitzar la naturalesa complexa de la migració i les minories ètniques, el seu paper en processos mes amplis de la construcció d’identitat i la ciutadania, i les relacions i xarxes transnacionals resultants. Transversalment es tracten els sistemes de classificació social, consum i treball, joventut i educació. Es presta atenció especial a Catalunya i Espanya.
    • E3: Intervenció sociocultural i socioambiental (Especialitat de professionalització): En el primer semestre de aquesta especialització es forma en l’aplicació de l’antropologia a diverses àmbits socials (com ara l’educació, el medi ambient, la salut i la mutilació genital femenina) i el disseny de estratègies d’intervenció social en aquests àmbits. En el segon semestre, el estudiant aplica aquest coneixement mitjançant les pràctiques professionals en un centre o institució extern que treballa en l’àrea del seu interès.
  • El Treball Fi de Màster (12 crèdits ECTS): El pla d’estudis se completa amb un treball de investigació propi realitzat sota supervisió de un/a professor/a tutor/a del Departament d’Antropologia Social i Cultural.

Totes les especialitats donen accés al Doctorat. Val a dir que el Doctorat en Antropologia Social i Cultural de la UAB ha gaudit de la menció cap a l’Excel·lència atorgada pel Ministeri d’Educació (període 2011-2014), pendent de renovació.

El Màster té una durada d’un any, en el qual es cursen 60 crèdits ECTS. S’hi accedeix amb una formació prèvia en antropologia social i cultural o afí. Per a aquest darrer cas, el Màster ofereix un curs propedèutic intensiu de dues setmanes (36 hores) que s’inicia el 21 de setembre del 2015, i assessorament sobre lectures complementàries. Les classes són de dilluns a divendres, de 16h a 20h, entre el 6 d’octubre i el 29 de gener (primer semestre) i del 15 de febrer al 18 de març de 2016, en el mateix horari. Des d’aleshores i fins a finals de juny, l’estudiant disposa de temps per a la recerca, seguiment i redacció del Treball de Fi de Màster (12 ECTS).

Per a informació sobre l’estructura, admissions i preus, consulteu el tríptic adjunt i les pàgines web:

http://www.uab.cat/servlet/Satellite/informacio-academica-dels-masters-oficials/l-oferta-de-masters-oficials/informacio-general-1096480139517.html?param1=1345648439250

http://tinyurl.com/4uxnpqw  

Per a resoldre altres dubtes, podeu contactar directament amb la seva coordinadora: mirandajessica.lubbers@uab.cat

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Cursos y conferencias. Guarda el enlace permanente.